14000kg i markløft

14385kg for å være helt nøyaktig. Det er hvor mye jeg har tatt i markløft i løpet av de siste tre månedene fordelt på totalt 141 repetisjoner. Ganske sært å vite det, men også veldig lett takket være Beyond the Whiteboard.

Statistikk, statistikk og mer statistikk

Beyondthewhiteboard.com er laget av crossfittere for crossfittere. Websiden ble først opprettet i 2006 og har vokst i et enormt tempo siden da. I dag er BTWB verdens mest brukte loggverktøy for Crossfit med over 1,5 millioner treningsøkter registrert.

Denne utrolige datamengden gjør at man kan sammenlikne resultater med tusenvis av andre crossfittere over hele verden. Ikke overraskende er det kanskje den mest kjente crossfit-økta Fran som har flest resultater registrert.

BTWB Fran resultater

På høyre side kan man filtrere disse resultatene etter om økta var utført Rx’d eller ikke, kjønn, aldersgruppe, høyde og vekt. På den måten kan du sammenlikne ditt eget resultat med andre som likner på deg.

Når du er på Crossfit Oslo sin side ligger Leaderboards på venstre side. Der kan du finne de beste resultatene på alt av Crossfit-benchmarks, styrkeløft, løping, roing, osv. Hvem er de sterkeste gutta og jentene på CrossFit Oslo? Her er de beste markløft resultatene. Det ser ut som 110kg er den magiske grensen for jentene.

Følg egen utvikling

Selv om det kan være gøy å sammenlikne seg med andre er det beste med BTWB at du lett kan følge din egen utvikling. Selv har jeg brukt BTWB lenge nok til at jeg har logget 487 treningsøkter. På Cindy (20min AMRAP, 5 pull-ups, 10 push-ups, 15 squats) har jeg resultater tilbake til 2007. Jeg fant en gammel treningsdagbok med crossfit økter og la inn noen benchmark-resultater fra den gang. Gøy å se at jeg tok 15 runder på Cindy i 2007, 19 i 2009 og 22,5 i 2010. Samtidig kan jeg se at 5 personer på CrossFit Oslo har tatt flere runder enn meg så jeg har enda noe å strekke meg etter.

CrossFit Oslo WODs på BTWB

Hver dag legges dagens WOD ut på BTWB. Det gjør det veldig enkelt for alle å logge sine resultater etter at de har vært å trent. Utover dagen kan man gå på View Results for å se hvordan folk har gjort det. Etterhvert har de fleste noen de ligger jevnt med på økter og da er det moro og motiverende å holde oversikt over hvordan “konkurentene” gjør det.

Ikke bare Crossfit

BTWB ble utviklet for Crossfit men det er fult mulig å logge alle slags former for trening og aktiviteter. Til og med sykkel- og skiturer kan du logge, og det ikke noe problem å legge inn økter uten at man har kontroll på nøyaktige tider og avstander.

Bli glad i lyn

BTWB merker rekordene dine med et lite lyn ved siden av økta. Enten det er ny pers i markløft eller bedre tid på en økt du har tatt før. Når du ser tilbake på en måned med trening og ser flere små lyn vet du at du har hatt en bra treningsmåned.

Resultater i november

Kom i gang

Alle CrossFit Oslo medlemmer får tilgang til Beyond the Whiteboard. Hvis du ikke har fått adgangskode er det bare å sende en mail til post@cfoslo.no så ordner vi det. Jeg anbefaler alle å logge alle sine treningsøkter. Det er motiverende å se resultater over tid og BTWB kan også være nyttig i planleggingen av treningen. Husker du ikke hvor mange ganger du har trent denne uka? Er det på tide å ta en hviledag? Hvis du logger all treningen din på BTWB er det lett å holde oversikten og planlegge treningen deretter.