Nye kettlebell-triks

I dag var Jarkko Häkkilä fra Compact Kettlebells på besøk på Crossfit Oslo for å holde kurs for en del av instruktørene. Jarkko er fysioterapaut og bruker mye kettlebells til rehabilitering og trening.

Jarkko demonstrerer dobbel-snatch

Jarkko demonstrerte øvelser med to kuler

Vi fikk prøvd oss på en del øvelser som var nye for de fleste av oss. En vanlig kritikk mot Crossfit er at vi jobber hovedsaklig i ett plan og nesten bare med to armer eller to ben samtidig. Kettlebells er god variasjon i forhold til vektstenger siden man som oftest bare bruker en hånd og må stabilisere vekten anderledes. Med kettlebells kan man også trene rotasjon og sidelengs bevegelser.

Erik Magnus KB Snatch

Erik Magnus fikk noen tips på sin KB snatch

Jeg plukket opp noen helt nye øvelser jeg kommer til å bruke i oppvarminger for WODs og som variasjon i min egen trening. Så hvis dere ser noen rare kettlebell-øvelser i tiden fremover så vet dere hvor de kom fra.

Vi fikk selvfølgelig også kjørt en treningsøkt. 5 runder med cleans, jerks, utfall og annet snacks.

Christian KB trening

Christian har kettlebells i fingerspissene.