Første løpetekniske workshop

Den første løpetekniske workshoppen ble avholdt i dag på Crossfit Oslo. Christer Idland og Mark G guidet en ivrig gruppe til bedre løpeteknikk. Jeg har selv prøvd å lære meg forfotløping tidligere og har lært meg mye selv, men ble med på kurset for å få litt coaching og korrigere eventuelle feil jeg har lagt meg til.

Kurset baserer seg på Crossfit Endurance sine filosofier og rent løpeteknisk er det POSE (en type forfotløping) som undervises i. Å løpe er en ferdighet som alt annet, og det er like viktig å kunne løpe riktig som det er å ta knebøy riktig.

Vi begynte dagen med filming av alle deltagerne for å se hvordan alle løper i dag. Noen var forfotløpere mens andre hadde en mer tradisjonell landing på hælen.

Teori undervisning

Så var det tid for litt teori om forfot løping og de tre delene som utgår POSE-løping; pose, fall, og pull. Målet er å løpe på en mest mulig effektiv og energibesparende måte.

Videre var det “skills and drills”. Når man trener for eksempel olympisk vektløfting er det naturlig å bryte ned bevegelsen og øve på delene før man setter det sammen. Det samme fungerer for løping så vi jobbet med forskjellige øvelser for å få inn riktige bevegelsesmønster og riktig kroppsposisjon.

POSE drills

Etter øvelsene prøvde vi å sette alt sammen. Christer og Mark korrigerte underveis og til slutt ble alle filmet igjen for å se forskjellen. Som mange andre var mitt største problem hvordan jeg trekker til meg foten fra bakken, altså pull-fasen av steget. Alle kursdeltagerne vil få tilsendt et seks ukers program med “skills and drills” de kan bruke for å få teknikkene skikkelig inn. Etter kurset vet jeg hva jeg må fokusere på sånn at løpeturene til våren og løping i WODer blir lettere.

Løpetrening

Løpetrening