Elements uke 14: Handstand Push-ups

Hva er vel mer Crossfit enn handstand push-ups.

Handstand push-ups

Det er ikke mange utenfor Crossfit som driver med handstand push-ups. Og hva er egentlig vitsen? .. annet enn å imponere venner på fest. Handstands er nyttige fordi man er opp-ned. Hvor ofte er man egentlig det? For veldig mange er det å være opp-ned veldig ubehagelig og uvant, men hvis man jobber litt med handstands blir det fort enklere og behagelig. Det er nyttig og ikke bli helt desorientert og satt ut bare fordi du er opp-ned.

En annen fordel med handstand push-ups er at man belaster skuldrene med hele kroppsvekten. Ikke alle kan skulderpresse sin egen kroppsvekt men nesten alle kan i hvert fall komme seg opp ned og stå på hendene. Det er verdt noe. :)

Det er bare en elements time denne uken, på onsdag. Vi kommer til å øve på strikte handstand push-ups med ryggen eller magen mot veggen, og kipping varianter. Noen forskjellige skaleringsvarianter kommer vi også innom.

Carl Paoli fra GymnasticsWOD demonstrerer her en HSPU variant med ansiktet mot veggen.