Elements uke 15: Handstand Walk

Vi fortsetter opp-ned denne uka, og nå skal vi begynne å bevege oss fremover.

handstand walkBildet over er fra CrossFit Games 2011 der handstand walk var en av øvelsene. Annie Thorisdottir (forrest) gikk lengst av alle, faktisk også lengre enn alle gutta. En av hennes coacher er Carl Paoli som vi allerede kjenner fra GymnasticsWOD. Carl var nok fornøyd med hvor langt hun gikk, men kanskje ikke like fornøyd med hvordan hun så ut mens hun gjorde det. Se spesielt på korsryggen (over extension) og bena (fra hverandre). Sammenlikn med Camille LeBlac-Bazinett (helt bakerst i bildet) som har bena samlet og er rett i ryggen. Camille er tidligere turner så hvis det er noen man bør etterlikne her er det henne.

handstand walk errorsSe på Carl Paoli sin demonstrasjon under. Hvis du snur han riktig vei så står han bare rett i kroppen med armene over hodet. Hvis du snur Annie riktig vei ser det ikke helt bra ut.

Å gå på hendene er en ganske avansert ferdighet for de fleste. Derfor blir det naturligvis mange progresjoner denne uka. Kanskje holder det med å trene på å sparke opp til en frittstående handstand for noen. Andre kan jobbe med å rulle ut av en handstand eller kanskje gå noen skritt med hjelp fra en partner.

En måte å begynne å jobbe med handstand walks er progresjonen Carl demonstrerer her: