Elements uke 16: Kipping pullups

Det begynner å bli en stund siden vi hadde pull-ups så denne uken er de tilbake.

Kipping pullupI Crossfit bruker vi kipping pullups. Folk utenfor Crossfit-miljøet synes ofte kipping er rart. “Ta skikkelige pullups.. slutt med den sprellingen!” Det folk ikke skjønner er at kipping pullups er en funksjonell og atletisk bevegelse

I stedet for å isolert bruke muskulaturen i armene og ryggen til å trekke seg opp engasjerer man mer muskulatur i hoften, ryggen og magen for å kunne ta flere pullups raskere. Kipping varianten av pull ups er som en push jerk i stedet for en skulder press. Ønsker man å bygge ren styrke velger man strikte pullups og skulder press. Hvis målet er høyt power output velger man kipping pull ups og push jerk.

Jason Khalipa (Crossfit Games vinner i 2008) viser her noen progresjoner for en kipping pullup.