Ny mobilitetstime

Einar reiser tilbake til Stavanger og med det er det dessverre slutt på den gamle mobilitetstimen. Einar har kjørt med fulle timer lenge og jeg regner med at mange savner hans timer. Nå kommer mobilitetstimen tilbake… i et litt annet format.

Jeg (Jon) starter opp mobilitetstimen igjen på onsdager kl. 18. Formatet kommer til å gå seg til litt underveis, men generelt kommer de som følger Kelly Starretts mobilitywod.com til å kjenne seg igjen i opplegget. Jeg har fulgt bloggen siden den startet i august 2010 og har faktisk vært på Crossfit Movement and Mobility seminar to ganger. Første gangen var på Black Box Gym i 2010 med sjefen sjøl, Kelly Starrett. I fjor høst fikk jeg mulighet til å dra på kurs igjen. Da var det Jami Tikkanen som kjørte kurset på Crossfit Uppsala. Grunntanken da var den samme men konseptet hadde blitt utviklet noe videre.

Mobility Cert

Kursleder Jami Tikkanen og Bjørn Uddenfeldt fra CrossFit Uppsala

Vi kommer til å bruke foam rollers, lacrosse-baller, strikker, vektstenger, og forskjellig annet utstyr i timene. Litt av tanken er å prøve ut ulike øvelser og teknikker så du kan finne det som fungerer best for deg. Disse øvelsene kan du da jobbe videre med på egenhånd for å gå etter spesielle problemer.

Steve Maxwell

Photo credit: HP Skolsegg

I tillegg til den veldig spesifikke fremgangsmåten fra Kelly som handler om å se på bevegelser og jobbe med begrensninger kan det hende det også sniker seg inn litt mer generell joint mobility i timene fremover. Jeg har diverse sertifiseringer fra Steve Maxwell som er en stor proponent av joint mobility. Tidligere i vår tok jeg hans mobility conditioning kurs også. Konseptene er hentet fra blant annet yoga og mange forskjellige kampsportmiljøer. Her er det snakk om mer generell bevegelighet og ofte styrke i ytterposisjonene. Fleksibilitet uten styrke er ubrukelig.

Jeg har en del tanker og ideer om hva jeg ønsker å gjøre i ukene fremover, men jeg er veldig åpen for feedback underveis så vi kommer frem til et format folk liker og som alle føler de får noe ut av.

Vel møtt til første nye mobilityWOD onsdag 23. mail kl. 1800. Signup er åpnet i Mind Body Online.