Elements uke 22: Roteknikk

Roing er en av de få øvelsene i crossfit der det lønner seg å være høy og tung. Men det er ikke bare størrelse det kommer an på. :) I tillegg til store lunger og arbeidskapasitet er teknikk viktig.

girl rowing

Alle blir introdusert til roing i on-ramp kurset. Dessverre er det ikke nok tid til å jobbe veldig mye med teknikken. I elements timene denne uka tar vi derfor opp roteknikk. Som med alt annet så er det mye å hente på bra teknikk.

I noen økter handler det om å komme seg gjennom for eksempel 1000m i bra tempo uten å komme av romaskinen å knapt kunne gå. Andre ganger gjelder det å banke ut 500m raskest mulig. Uansett så er et effektivt drag viktig.

Videoen under fra Concept2 viser mange vanlige feil vi ser ofte ser på romaskinen. Alle disse feilene gjør deg mindre effektiv. Heldigvis viser videoen også hvordan man retter opp feilene. De demonstrer også noen nyttige øvelser der man deler opp draget i mindre deler for så å sette de sammen igjen.