Elements uke 25: Snatch intro

Elements denne uken er for dere som er helt ferske på olympisk løfting og spesielt snatch (rykk på norsk). Vi prioriterer de som har veldig lite eller ingen erfaring denne uka. Hvis du har en ok snatch men bare er ute etter litt tuning og tips kan du også komme på elements timene denne uka, men vær klar over at nybegynnerne blir prioritert, og timene programmert deretter.

Rich Froning snatch

Rich Froning (CF Games vinner 2011) har en bra snatch

Hvis du akkurat har begynt med crossfit og aldri har vært borti olympiske løft før er det veldig nyttig å begynne riktig. Snatch kalles “the fastest lift in the world” og er det mest tekniske løftet vi gjør. At snatch er så vanskelig er også det som gjør det så gøy. Et godt, teknisk riktig løft føles lett. Teknikk og hurtighet er virkelig alt når det gjelder å snatche tunge vekter.

Her er en liten stilstudie av Kendrick Farris som snatcher 157kg. Og ja.. grei spenst. Vektløftere er noen av idrettsutøverne med best spenst. Kanskje ikke så rart når men tenker på at en snatch er et hopp med en vektstang i hendene.