Crossfit-garasjen

CrossFit kan man drive med hvor som helst. Man trenger ikke nødvendigvis masse plass og fancy, spesialisert utstyr.

Dajeg begynte med CrossFit for omtrent seks år siden i Florida kjørte jeg økter for meg selv på YMCA. Det var et helt vanlig treningssenter, men heldigvis tillot de meg å flytte litt rundt på ting for å ta meg til rette. Etter hvert savnet jeg bumper plates, for jeg ville gjerne øve på olympisk vektløfting. Løsningen ble å sette opp et lite treningssenter i garasjen.

Jeg valgte å bruke penger på en god olympisk vektstang fra Pendlay og skikkelige bumpers. Resten ble kjøpt eller laget billigst mulig. Dette bildet viser alt jeg hadde av utstyr minus ringene som jeg hang opp i et tre rett utenfor. Måtte selvfølgelig kjøre ut bilen for å få plass til å gjøre noe.

Crossfit garasje

Utstyrsliste

Pendlay CrossFit bar: Den største investeringen, men klart verdt det. Fortsatt en av de beste stengene jeg har brukt.

Bumper plates: Måtte ha bumpers for å kunne dumpe vektene Tror ikke jeg hadde mer enn 160lbs (drøye 70kg) i gummi så for å kunne løfte tyngre kjøpte jeg noen brukte jernskiver.

PVC pipe: Så selvfølgelig videoer av Coach Burgener den gangen også, og måtte ha en pinne til teknikktrening.

Squat rack: To enkeltstående ben som var de billigste jeg fant.

Benk: En veldig billig flatbenk. Tror jeg kjøpte den på Amazon.com.

16kg Kettlebell: Kjøpte en sammen med vektstangen. Kom ganske langt med bare en kule, selv om vi nå har fem stykker i kjellerboden.

Wallballs: Basketball+sand+tape=wallball. Husker jeg kjøpte basketballer for $5 på Walmart og hentet sand på stranden. De var litt glatte når de var våte, men ellers funket de bra. Kastet de opp på veggen utenfor garasjen.

Parallettes: Med diverse PVC-rør og ledd kjøpt på Home Depot satte jeg sammen mine egne parallettes. Brukte de til forskjellige pushup variasjoner, L-sits og andre turnprogresjoner.

Abmat: Kjekt å ha. Kostet $19.95 tror jeg.

Sloshpipe: Mer et leketøy enn noe annet. En sloshpipe er et langt rør halvfullt av vann. Å løfte på det føles omtrent som å sloss med en alligator. Overhead squats var ganske utfordrende.

Det ble ofte for varmt inne i garasjen (viften gjorde ikke nok) så da flyttet jeg racket ut i oppkjørselen. Trente en del sammen med kompis Terje. Da ble det metcons med løping rundt kvartalet. Siden vi bare hadde en vektstang og et sett med ringer kjørte vi enten øvelsene i forskjellig rekkefølge eller hadde stasjoner på tid. Funka som bare det.

Det er veldig gøy å ha tilgang til alt mulig av utstyr på Crossfit Oslo. Vi er utrolig heldige som har så mye plass og leketøy. Likevel kan jeg savne å gå back-to-basics. Spesielt det å trene ute i sola og varmen. Trener derfor ute på en plen en del nå om sommeren..når været tillater det.