MovNat og CrossFit Oslo

movnat

Hva er MovNat – og hva betyr det for deg som trener på CrossFit Oslo ?

CrossFit Oslo har en visjon om å være et lokomotiv for funksjonell trening.  CrossFit baserer seg på noen kjerneprinsipper – Hvorav det ene er “GPP” General Physical Preparedness – “vår (CF) spesialitet er å ikke spesialisere”

MovNat tilfører oss blant annet bevegelseskvalitet gjennom en mer  lekende tilnærming som bidrar til fokus på det som er her og nå. Det vil også gi deg en større verktøykasse med prinsipper – slik at du kan leke overalt!

Noen ganger er det riktig bare å bevege seg med kvalitet og oppmerksomhet i nuet, uten å “krige” mot vekt, klokke eller repetisjoner.

Forklaring fra hjemmesiden (www.movnat.com):

“MovNat (from mouvement naturel or natural movement) is a fitness and physical education system based on training the full range of our natural human movement abilities, including locomotive (crawling, walking, balancing, running, jumping, climbing, swimming), manipulative (throwing, catching, lifting & carrying) and combatives skills (striking, grappling)”

Vår egen Jon beskriver litt fra workshopen han var på slik:

“Vi tilbragte store deler av dagen på og ved en stor lekeplass. Vi gikk, krabbet, balanserte, løp og hoppet. Ikke så mye avanserte teknikker men vi plukket opp noen detaljer. Senere på dagen beveget vi oss ut i skogen og lærte noen klatreteknikker. Bøketrærne var helt perfekte å lære på med rette fine grener. Klatre delen var der vi lærte mest teknisk. Med riktig teknikk var det ikke styrken det sto på. Etter klatringen var det løfting og kasting av store steiner.”

Med base i CrossFit Oslo sin treningsfilosofi så vet vi at MovNat vil gjøre deg til en bedre “CrossFitter”, fordi den utfordrer deg på en annen måte og bygger overskudd, glede og hjelper deg til å bli mer bevisst måten du beveger deg på. Disse “primale bevegelsesmønsterne”  kobler sanser og bevegelse på en morsom og utfordrende måte.

Vi er stolte av å kunne være de første i Norge som tilbyr denne workshopen og trener sertifiseringen og ønsker Vic Verdier velkommen!

 

Vel møtt!

 

CFO gjengen.